Coleslaw med äpple och vitlök

Coleslaw är så praktiskt eftersom det liksom är tillbehör och sås i ett. Framför allt är det gott till grillat kött. Det här är en lite annorlunda variant eftersom det förutom vitkål, morötter och lök även innehåller äpple och vitlök. Det gör att den både får lite sting och lite sötma. Äpple och fläskkött gör sig väldigt bra tillsammans men coleslawn skulle även passa till fisk, nöt eller vegetariskt.
Ingredienser 4 p
250 gr vitkål
1 morot
0,5 rödlök
1 äpple
1 klyfta vitlök
2,5 dl creme fraiche
0,5 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Gör så här
1. Skär vitkålen i tunna strimlor (gärna med osthyvel eller mandoin). Lägg den i en stor skål och häll över kokande vatten. Låt vitkålen ligga och bli mjuk medan du går vidare till steg 2.
2. Blanda creme fraiche, majonnäs, dijonsenap och pressad vitlök i en skål.
3. Skala och riv moroten på den grova sidan av rivjärnet, riv äpplet med skalet på, skiva rödlöken tunnt.
4. Häll av vitkålen och skölj den i kallt vatten. Låt den rinna av och pressa ur det sista vattnet med handen så att coleslawn inte blir blaskig.
5. Lägg vitkålen och övriga grönsaker i skålen med creme fraiche-blandningen och rör runt väl. Smaka av med salt och peppar. Servera som tillbehör till grillat.





